Schuldsanering: bedrijven beter maken

Posted By on apr 3, 2018 |


Schuldsanering bij bedrijven pakt vaker goed uit dan men denkt. Als ergens het etiket ‘schulden’ of ‘schuldsanering’ op zit, wordt al gauw gedacht aan een zaak die niet levensvatbaar meer is. Schulden hebben is inderdaad niet best, maar de oplossing ligt dichterbij dan je denkt.

Een nauwkeurige analyse van je situatie

Als je het stadium van schaamte voorbij bent omdat je je omzet nu wel heel hard achteruit ziet hollen, is het verstandig om meteen een gesprek aan te gaan met een schuldhulpverlenende instantie.  Zij kunnen, nu je er nog op tijd bij bent, zeer waarschijnlijk de juiste hulp bieden om je bedrijf voor de ondergang te behoeden. Ga je in zee met een bedrijf als Oxyz, dan kun je er zeker van zijn dat je hulp op maat krijgt. Nadat ze je persoonlijk hebben leren kennen en zich in je administratie hebben ingelezen, zijn ze er klaar voor om samen met jou een schuldsaneringstraject in te stappen. Mocht je onderneming onverhoopt al te ver heen zijn, dan krijg je dat ook meteen te horen en wordt je alle hul geboden om de beëindiging zonder al te veel verlies te voltooien.

Face-to-face

Hoewel sommige ondernemers zich maar moeilijk over hun trots heen kunnen zetten – ze hebben nooit hulp nodig gehad en zijn lange tijd star blijven volhouden dat ze ook dit in hun uppie konden afwikkelen – voelen ze zich al snel gerustgesteld door de persoonlijke benadering van de Oxyz-adviseur. Met duidelijke woorden wordt hem verteld wat de huidige stand van zaken is. Daarnaast hoeft de ondernemer zich geen zorgen meer te maken over zijn schuldeisers, want ook dat wordt voor hem geregeld. Zijn dag ziet er meteen stukken leuker uit, want hij kan zich weer uitleven in het vak dat hem zo na aan het hart ligt. Zijn werknemers voelen zich bevrijd en wervelen samen met hem omhoog in een opwaartse spiraal. Vol nieuw elan worden weggelopen klanten benaderd, en zie: ze willen het nog een kans geven…